Oglas o stručnim ispitimaispit

Ispiti za sticanje zvanja brokera/dilera i za sticanje zvanja investicijskog savjetnika/investicijskog menadžera će biti organizirani dana 26.5.2022. godine (četvrtak) u 10 sati, u prostorijama Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH, Ćemaluša 9/2, Sarajevo.

Kandidati su dužni dostaviti pismenu prijavu za polaganje stručnog ispita, na obrascu koji je propisala Komisija, najkasnije do 20.5.2022. godine. Uz popunjeni obrazac prijave kandidati su dužni dostaviti dokaze o stručnoj spremi iz člana 35. stav (1) (za sticanje zvanja brokera/dilera), odnosno člana 37. stav (2) (za sticanje zvanja investicijskog savjetnika/investicijskog menadžera) Pravilnika o ovlaštenim učesnicima na tržištu vrijednosnih papira („Službene novine Federacije BiH”, broj 31/09, 73/09, 66/11, 87/12, 46/13, 36/14 i 96/15). U obzir će se uzeti samo potpune prijave koje do kraja radnog dana 20.5.2022. godine budu zaprimljene u Komisiji, bez obzira na način dostave (lično ili putem pošte)( pogledati oglas )

 

Povodom medijskih pritisaka, Komisija se obratila nadležnom Tužilaštvu 

Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine se nakon napada na zamjenika predsjednika dr. Mateja Živkovića našla izložena pritiscima iz medija. U namjeri da osigura zaštitu svog integriteta, digniteta institucije, kao i profesionalne i lične sigurnosti svojih članova i uposlenika, Komisija se obratila nadležnom Tužilaštvu kako bi joj bio omogućen neometan rad na brojnim predmetima koje trenutno razmatra i kojima će se baviti ubuduće, sve u cilju poticanja razvoja tržišta kapitala i zaštite interesa postojećih i budućih investitora. 

Saopštenje za javnost povodom napada na dr. Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Komisije

Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje nasilnički čin počinjen od NN lica u kojem je prekjučer, 16.3.2022. godine, pucnjevima iz vatrenog oružja teško ranjen dr. Matej Živković, zamjenik predsjednika Komisije, o čemu je putem medija upoznata šira javnost. 

Ovim putem izražavamo povjerenje u nadležne istražne organe koji rade na rasvjetljavanju prekjučerašnjeg čina i vjerujemo da će počinitelj krivičnog djela biti što skorije priveden pred lice pravde i pravomoćno osuđen. Također želimo zahvaliti ljekarima i osoblju Hitne pomoći Sarajevo i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu koji su zbrinuli i vrijedno rade na liječenju dr. Živkovića.

Lista revizorskih društava

Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine je na 616. sjednici održanoj  23.07.2019 godine usvojila ažuriranu listu revizorskih društava za pružanje usluga revizije finansijskih izvještaja investicijskih fondova.

 

 

Index registar informacija

U indeksu registru navedene su informacije koje su u posjedu Komisije i u kojem su obliku dostupne. Za sve navedene podatke može izvršiti uvid ili dobiti kopiju, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama i Vodičem za pristup informacijama

more1

 

 

 

Finansijsko izvještavanje

Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH donijela je novi Pravilnik o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira (Službene novine Federacije BiH, br.35/13), sa novim obrascima, koji se primjenjuje od 01.07.2013. godine. Pravilnik i obrasci su dostupni u propisima Komisije.