Obavještenja

 • obavjestenjePoziv za iskazivanje interesa

  Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine poziva zainteresirana fizička lica koja se žele baviti brokerskim i dilerskim poslovima ili poslovima investicijskog savjetnika (menadžera) na tržištu vrijednosnih papira u Federaciji BiH da se obrate Komisiji putem e-maila Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. najdalje do 01.12.2022.

  Nakon što se utvrdi da postoji dovoljan broj zainteresiranih kandidata za polaganje stručnih ispita za obavljanje navedenih poslova, pristupiće se određivanju ispitnih rokova.Sve dodatne informacije, kao i konsultacije u vezi sa stručnim ispitima mogu se dobiti u Komisiji za vrijednosne papire Federacije BiH, Ćemaluša 9/2, Sarajevo, odnosno na telefon (033) 203 844, 203 902, 211 655.

 • reportsKomisija podnijela zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka protiv nadzornog odbora društva Bosnalijek d.d.

  Na osnovu provedenog vanrednog nadzora održavanja i odlučivanja redovne Skupštine dioničara “Bosnalijek” d. d. zakazane za 30.06., odnosno 19.08.2022. godine, Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine je Općinskom sudu u Sarajevu podnijela zahtjeve za pokretanje prekršajnog postupka protiv Nedima Rizvanovića, predsjednika nadzornog odbora društva, te Samira Telibečirovića, Bernadina Alagića i Vedada Tuzovića, članova nadzornog odbora, zbog poduzimanja aktivnosti suprotnih Zakonu o privrednim društvima.

  O ishodu navedenih zahtjeva, kao i eventualnom daljem postupanju u vezi s društvom Bosnalijek d. d. Komisija će blagovremeno izvijestiti javnost i medije.

 • Javni poziv vlasnicima poslovnih prostora za iskazivanje interesa za zakup poslovnog prostora

  Predmet poziva je iskazivanje interesa vlasnicima poslovnih prostora u Sarajevu i to na području Općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo za zakup poslovnog prostora za potrebe Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine.

  Poziv se upućuje svim potencijalnim ponuđačima da iskažu interes za prodaju poslovnog prostora dostavljanjem pisma namjere na adresu Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH, a kompletan poziv možete pogledati ovdje.

 • Javni poziv vlasnicima poslovnih prostora za iskazivanje interesa za prodaju poslovnog prostora

  Predmet poziva je iskazivanje interesa vlasnicima poslovnih prostora u Sarajevu i to na području Općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo za prodaju poslovnog prostora za potrebe Komisije za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine.

  Poziv se upućuje svim potencijalnim ponuđačima da iskažu interes za prodaju poslovnog prostora dostavljanjem pisma namjere na adresu Komisije za vrijednosne papire Federacije BiH, a kompletan poziv možete pogledati ovdje.

 • Povodom medijskih pritisaka, Komisija se obratila nadležnom Tužilaštvu 

  Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine se nakon napada na zamjenika predsjednika dr. Mateja Živkovića našla izložena pritiscima iz medija. U namjeri da osigura zaštitu svog integriteta, digniteta institucije, kao i profesionalne i lične sigurnosti svojih članova i uposlenika, Komisija se obratila nadležnom Tužilaštvu kako bi joj bio omogućen neometan rad na brojnim predmetima koje trenutno razmatra i kojima će se baviti ubuduće, sve u cilju poticanja razvoja tržišta kapitala i zaštite interesa postojećih i budućih investitora. 

 • Saopštenje za javnost povodom napada na dr. Mateja Živkovića, zamjenika predsjednika Komisije

  Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje nasilnički čin počinjen od NN lica u kojem je prekjučer, 16.3.2022. godine, pucnjevima iz vatrenog oružja teško ranjen dr. Matej Živković, zamjenik predsjednika Komisije, o čemu je putem medija upoznata šira javnost. 

  Ovim putem izražavamo povjerenje u nadležne istražne organe koji rade na rasvjetljavanju prekjučerašnjeg čina i vjerujemo da će počinitelj krivičnog djela biti što skorije priveden pred lice pravde i pravomoćno osuđen. Također želimo zahvaliti ljekarima i osoblju Hitne pomoći Sarajevo i Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu koji su zbrinuli i vrijedno rade na liječenju dr. Živkovića.Opći podaci

Matični broj društva:  4209077110004                                                              
Naziv Društva:  Društvo za upravljanje fondovima "EURO-INVESTMENT"d.d Tuzla  
Broj registarskog uloška kod Suda:     1-11786
Neovisni revizor Društva:  "Revik" d.o.o Zenica
Fond kojim upravlja Društvo:

ZIF "HERBOS FOND" d.d. Tuzla

Datum izdavanja dozvole: 06.12.2017.

Kontakt

Adresa: Muftije Mehmeda efendije Kurta 1, 75000 Tuzla                                                               
Tel.: 035/227-666
Fax.: 035/315-461
E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.
Web www.euro-investment.com.ba

Organi uprave

Uprava Raza Bajramović direktor 
Snježana Šindrić izvršni direktor
Nadzorni odbor Maja Hafizović predsjednik
Nedžad Gušić član
Adis Terzić član
Odbor za reviziju Zinka Arapčić predsjednik                                                                        
Hanumica Hrustić član
Selma Suljagić član

Kapital

Osnovni kapital Društva 1.000.000,00 KM 
Vlasnička struktura: Fizička/pravna osoba %
AERO CONSULTING doo Sarajevo 96,9710

Lista revizorskih društava

Komisija za vrijednosne papire Federacije Bosne i Hercegovine je na 616. sjednici održanoj  23.07.2019 godine usvojila ažuriranu listu revizorskih društava za pružanje usluga revizije finansijskih izvještaja investicijskih fondova.

 

 

Index registar informacija

U indeksu registru navedene su informacije koje su u posjedu Komisije i u kojem su obliku dostupne. Za sve navedene podatke može izvršiti uvid ili dobiti kopiju, u skladu sa Zakonom o slobodi pristupa informacijama i Vodičem za pristup informacijama

more1

 

 

 

Finansijsko izvještavanje

Komisija za vrijednosne papire Federacije BiH donijela je novi Pravilnik o objavljivanju informacija i izvještavanju na tržištu vrijednosnih papira (Službene novine Federacije BiH, br.35/13), sa novim obrascima, koji se primjenjuje od 01.07.2013. godine. Pravilnik i obrasci su dostupni u propisima Komisije.